Nieuw bij JIJ! voor ISK’s: beveiligd toetsen en pre-A1 NT2-toetsen

Veel ISK-scholen werken met het JIJ! Leerlingvolgsysteem en toetsaanbod om te zien waar hun leerlingen staan. Zo zie je snel waar ze nog kunnen groeien om klaar te zijn voor de overstap naar het reguliere voortgezet onderwijs. Het JIJ! Leerlingvolgsysteem ontwikkelt door, ook voor docenten en leerlingen op de ISK. Afgelopen schooljaar realiseerden we een nieuwe koppeling en ook nu, na de zomervakantie, lanceren we nieuwe functionaliteiten en toetsen in JIJ!, die zowel voor leerlingen als docenten waardevol zijn.

Beveiligd toetsen met de Schoolyear-koppeling

Sinds afgelopen schooljaar heeft het JIJ! Leerlingvolgsysteem een koppeling met Schoolyear. Deze software applicatie sluit alle andere programma’s en internetadressen op de computer af gedurende de afname van een online toets. Met de koppeling kun je toetsen in JIJ! afnemen via de browser van Schoolyear en ben je als docent verzekerd van een beveiligde afname.

Om gebruik te maken van de koppeling tussen het JIJ! LVS en Schoolyear heb je een Schoolyear-licentie nodig. Interesse? Vraag een Schoolyear-proeflicentie van 3 maanden aan en probeer het uit.

Nederlands (NT2) Lezen pre-A1 en pre-A1-A1

Het toetspakket Nederlands (NT2) Lezen breidt uit. Vanaf half augustus neem je ook toetsen Nederlands (NT2) Lezen pre-A1 en pre-A1-A1 (inclusief ontwikkelscore als resultaat) af in het JIJ! LVS. Hiermee sluiten we aan op de nieuwe inhouden van het ERK. De pre-A1 toetsen sluiten aan op de belevingswereld van de doelgroep en bevatten veel afbeeldingen, waardoor ze makkelijker te begrijpen zijn. Naast het toevoegen van toetsen, vervangen we de huidige toetsen Nederlands (NT2) Lezen door herziene varianten.

Benieuwd welke toetsen het JIJ! LVS nog meer bevat speciaal voor ISK-onderwijs? Je leest het hier.

JIJ! Plus toetscreatie-module

In JIJ! kun je straks niet alleen methode-onafhankelijke toetsen afnemen, maar ook je eigen toetsen. Met de JIJ! Plus toetscreatie-module maak je zelf jouw eigen toetsvragen en stel je de toetsen samen die passen bij de leerdoelen van jouw lessen. Laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en gericht op samenwerking met jouw collega’s. Vanaf nu kun je zelf je eigen toetsen maken en deze afnemen op papier. In de loop van 2025 toets je ook volledig digitaal via JIJ! Plus. Wil je een kijkje nemen? Vraag dan een gratis demo-account aan.

JIJ! Plus toetscreatie-module
Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *