Duik dieper in… Tips voor de zomervakantie

Lees- en luistertips

Die welverdiende zomervakantie is eindelijk aangebroken (of je bent er bijna!). Er is misschien wel ruimte om weer eens een goed boek te lezen of ongestoord een hele podcastserie te luisteren. Mis je die tieners alsnog een beetje? Met deze lees- en luistertips kun je ontspannen en toch een beetje aan ze denken.

Leesvoer

Boekcover: Is het voor een cijfer?Is het voor een cijfer? – Johannes Visser
In dit bevlogen pleidooi laat Johannes Visser zien hoe scholen in de ban raakten van cijfers en hoe het onderwijs jongeren beter kan motiveren.

Handboek Bestuurlijk leiding geven aan lerende scholen – Loes van Wessum en Ingrid Verheggen
Dit boek combineert theorie en praktijk en maakt duidelijk op welke wijze bestuurlijke leiderschapspraktijken en persoonlijke kwaliteiten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van lerende scholen en daarmee aan het vergroten van de onderwijskwaliteit.

Video

Aflevering Wortelboer en Van Rossem - Middelbare schoolWortelboer en Van Rossem – aflevering 6: Middelbare school
Maarten van Rossem en Emma Wortelboer gaan terug de schoolbanken in, want hoe is het middelbaar onderwijs door de jaren veranderd? Ieder aan hun eigen kant van een gapende generatiekloof, onderzoeken ze de verschillen en overeenkomst tussen vroeger en nu. Kijk de aflevering terug op NPO Start.

Universiteitvannederland.nl/college
Omdat je zelf ook wil blijven leren. Op deze pagina van de Universiteit van Nederland vind je video’s met antwoorden op vragen als: “Worden je hersenen kleiner als je piekert?” en “Waarom is Nederlands zo moeilijk?”

Podcast

Voor de Schoolbel! – Meester Kwong
Dé podcast over gedrag, communicatie en psychologie binnen het onderwijs.

Film

Still: Un Métier SérieuxUn Métier Sérieux
Een realistisch en humoristisch Frans drama over de vele uitdagingen van het docentschap. Doctoraalstudent Benjamin heeft geld nodig om zijn studie te betalen en gaat aan de slag als wiskundeleraar. De middelbare school waarop hij les gaat geven staat in een achterstandswijk en de onervaren Benjamin ontdekt al snel dat zijn baan veeleisender is dan hij zich had voorgesteld.

Toets! special

Dieper duiken in… is een onderdeel van de Toets! Special voor het voortgezet onderwijs. Wil jij Toets! Special #4 – ‘Toetsbeleid… en dan?’ ontvangen? Vraag dan nu gratis deze editie aan en ontvang direct de digitale versie. Liever per post, dat kan ook!

Cover Toets! Special #4
Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *