Handig bij het maken van een goede toets
In deze toolkit vind je diverse voorbeelden en downloads die kunnen ondersteunen bij het maken van een goede toets of bij formatief handelen.
In deze toolkit vind je diverse voorbeelden en downloads die kunnen ondersteunen bij het maken van een goede toets of bij formatief handelen.
De feedbackwijzer geeft inzicht in de verschillende onderdelen van een toets (weten-doen-snappen) en maakt onderscheid tussen basiskennis en aanvullende kennis.
De leerlingwijzer is een hulpmiddel om toetsresultaten betekenisvol terug te koppelen naar de leerling. Met behulp van de leerlingwijzer kunnen leerlingen hun eigen toetsresultaten in beeld brengen, zodat ze zelf ontdekken wat ze goed en wat ze minder goed hebben gedaan.
De beoordelingswijzer is een hulpmiddel om een objectief beoordelingsmodel te maken. Hiermee stel je vaste richtlijnen op voor de beoordeling van een praktische opdracht en zorg je ervoor dat iedereen op dezelfde manier beoordeelt en beoordeeld wordt.
De toetsfeedbackwijzer is een handig instrument om een toets te ontwikkelen die aansluit bij wat je wil meten. Je gebruikt de ToetsfeedbackWijzer bij voorkeur als hulpmiddel bij het ontwikkelen van een nieuwe toets, maar ook als hulpmiddel om het niveau van een bestaande toets in kaart te brengen.
Een toetsmatrijs is een handig hulpmiddel bij het construeren van een goede toets of praktische opdracht. Je vindt hier instructies voor het gebruik van de toetsmatrijs, een handige invulwijzer om je eigen toetsmatrijs op te stellen en aanvullend ook enkele voorbeelden.
Het team van JIJ! heeft een praktische checklist opgesteld om te gebruiken bij het maken van een schriftelijke toets.