JIJ! Evaluatieroute op maat - Leerlingvolgsysteem
JIJ! Evaluatieroute op maat - Leerlingvolgsysteem

Advies ter ondersteuning bij determinatie: JIJ! Evaluatieroute STAP 5B

Interpreteren resultaten evaluatieroute

Aan de hand van de scores uit de eindmeting kun je nu per leerling het niveau en de voortgang per vak en vaardigheid bekijken aan de hand van het overzicht met ontwikkelscores en het rekenmodel. Deze resultaten kun je vergelijken met het advies dat je bij de nulmeting en de eventuele tussenmeting hebt gezien. Je hebt nu:

  • Methode-onafhankelijk inzicht in de scores van je leerlingen
  • Inzicht in de voortgang die de leerling heeft gemaakt t.o.v. het begin van het jaar
  • Inzicht in hoe je leerlingen scoren t.o.v. de landelijke en school-streefniveaus (en dus ook in eventuele ‘corona-achterstanden’)
  • Een compleet beeld van je leerling met hart-handen profielen
  • Een ondersteunend niveau-advies op basis van de scores

Klik op het plaatje om STAP 5B te bekijken. Hieronder op deze webpagina zie je alle hulpmiddelen die jullie kunnen ondersteunen bij deze afsluitende stap.

Overzicht ontwikkelscores en rekenmodel

In dit document vind je de landelijke ontwikkelscores, ook wel benchmarkscores genoemd, voor Nederlands en rekenen en voor de moderne vreemde talen. Deze landelijke ontwikkelscores vind je terug in de voortgangsrapportages van leerlingen. Zo zie je in deze rapportages hoe een leerling scoort t.o.v. het landelijk gemiddelde en t.o.v. de normscores. Bekijk dit document voor meer toelichting en de overzichten. Let op: deze zomer werken we aan een nieuwe benchmark waarbij we de scores in de coronaperiode apart benoemen. We informeren je hierover in onze serviceberichten en nieuwsbrieven.

Rekenmodel ontwikkelscores

Wil je het ondersteunende rekenmodel gebruiken om een beter beeld te krijgen van de ontwikkeling van enkele specifieke leerlingen? Laat het ons weten. We geven je graag een korte toelichting bij het model.
Mail naar jij@bureau-ice.nl en we sturen het naar je toe.

Certificaten schooljaar 2020-2021

Hoofd, hart en handen

Wil je leerlingen meer eigenaarschap geven over hun leerproces? Laat ze aan het einde van het schooljaar hun eigen certificaat invullen. Dit document kunnen ze gebruiken om dit schooljaar af te sluiten en meenemen als beginpunt voor komend schooljaar. Vul (eventueel) daarnaast zelf een certificaat in over de leerling. Het kan een mooi aanknopingspunt zijn voor een mentorgesprek aan het einde en/of begin van het schooljaar. Laat leerlingen hierbij zo breed mogelijk naar zichzelf kijken, dus met oog voor hoofd, hart én handen.

Certificaten vakken en vaardigheden

Bekijk ook eens de downloads op de certificaten-pagina. Hier vind je alle certificaten, waaronder die voor verschillende vakken en vaardigheden.

Ouderbrief

Kunnen we je helpen bij de invulling van een begeleidende ouderbrief aan het einde van het schooljaar? Laat ons via jij@bureau-ice.nl weten wat je over methode-onafhankelijke toetsing en/of het JIJ! LVS wil opnemen en we kunnen meedenken over de opzet.

Training determineren

De evaluatieroutes bieden veel informatie ter ondersteuning van het determinatieproces. Wil je nu meer handvatten om goed en eerlijk te determineren? Met de trainingen ‘Elke leerling op de juiste plek’ en ‘Leerdoelgericht determineren’ duik je dieper in dit proces en oefen je met praktische werkvormen die je kunnen helpen om onderbouwde keuzes te maken.

Evaluatiemoment onderwijskundig adviseur

Je bent aan het einde gekomen van het Stappenplan JIJ! Evaluatieroutes. Heb je hulp nodig bij het interpreteren van het ondersteunende advies? Je kunt onze onderwijskundig adviseurs bereiken via: jij@bureau-ice.nl of 088 556 9800.

Leerling afsluiting Evaluatieroute