JIJ! Evaluatieroute op maat - Leerlingvolgsysteem
JIJ! Evaluatieroute op maat - Leerlingvolgsysteem

Handvatten interpretatie resultaten: JIJ! Evaluatieroute STAP 4B

Resultaten optioneel extra meetmoment

Na het tussentijdse meetmoment heb je twee uitslagen van de methodeonafhankelijke toetsing met daarbij een advies. Uit elke toets komt weer een ontwikkelscore. Gebruik de ontwikkelscore om te zien of en hoeveel groei de leerling deze periode heeft laten zien.

Klik op het plaatje om meer te lezen over STAP 4B. Hieronder op deze webpagina zie je alle hulpmiddelen die jullie ondersteunen bij deze stap.

Advies resultaten tussenmeting

Wij adviseren om bij de resultaten vooral naar de groei t.o.v. de nulmeting te kijken die de grafiek van de ontwikkelscore weergeeft. Ook is het van belang om te kijken naar de referentie-uitslag (F-niveau of ERK-niveau) omdat dit iets zegt over of de leerling toe is aan de hogere (of juist lagere) leerdoelen van een ander niveau. Neem het adviesdocument door voor ons advies waar je op kunt letten bij de resultaten van een tussenmeting. Bij twijfels, neem contact op met een van onze onderwijskundig adviseurs. We denken graag met je mee.

Overzicht ontwikkelscores

In dit document vind je de landelijke ontwikkelscores, ook wel benchmarkscores genoemd, voor Nederlands en rekenen en voor de moderne vreemde talen. Deze landelijke ontwikkelscores vind je terug in de voortgangsrapportages van leerlingen. Zo zie je in deze rapportages hoe een leerling scoort ten opzichte van het landelijk gemiddelde en ten opzichte van de normscores. Bekijk dit document voor meer toelichting en de overzichten.

Rekenmodel ontwikkelscores

In het Adviesdocument tussenmeting gaven we al aan dat je een ondersteunend rekenmodel kunt gebruiken voor een specifieke leerling. Wil je dit rekenmodel gebruiken? Stuur even een mailtje naar jij-evaluatieroute@bureau-ice.nl. Dan sturen we het op met een korte toelichting.

Leerling stap 4B

Naar STAP 5A: Weten waar je leerling nu staat

Tegen het einde van het schooljaar ga je kijken of de leerling de beoogde groei heeft laten zien en waar de leerling dus nu staat. Klik op de button om de volgende stap te bekijken.

Kunnen we helpen?

Heb je nog vragen over deze eerste stap of wil je graag dat onze onderwijskundig adviseurs met je meedenken? Neem contact op via: jij-evaluatieroute@bureau-ice.nl of 088 556 9800.